Ski pleje

(8 produkter)

Her finder du vores udvalg af produkter til skipleje. Find bl.a voks til dine ski eller snowboard.

Sortér efter:

Swix kantsliber med kuglelejer

335,00 kr.

Swix pocket edger sharpener

150,00 kr.

Swix Børste Oval Fin Nylon

299,00 kr.

SWIX T825D Plexi skraber 5mm

59,00 kr.

SWIX T86 scraper all pup

30,00 kr.

Swix F4-100C uni glidewax

100,00 kr.

Swix universal voks

115,00 kr.

Swix grunde pack voks

220,00 kr.

Få en bedre skioplevelse med den rigtige vedligeholdelse

Pleje af dine ski er enormt vigtigt for at få en god oplevelse – og det er slet ikke så slemt, som det lyder! Med simple tricks kan du nemt få styr på dine og familiens ski.

Huller i ski

Tjek dine såler for dybe ridser eller huller. De skal ordnes, før du går videre. Skær små ujævnheder væk med en skarp hobbykniv, så du får ”rene” huller.

Skaderne fyldes ud med kofix, der varmes op og dryppes ned i ridser og huller på samme måde, som var det er stearinlys. Lad reparationen køle af i 30 minutter, inden du begynder at slibe ujævnheder væk.

Slibning af ski

Med en Swix kantfil er du hurtigt ovre dine ski. Indstil fil og kantsliber, så de passer til dit behov. Husk altid at slibe i skiens løberetning. Skal du så vælge en høj eller lav grad af slibning? Jo højere grad jo længere holdbarhed, men med lavere grader får dine ski et nemmere greb. Prioriteringen er din.

Lyt og præcisér din slibning. Lyden fra din fil afslører en hel del om kanternes stand. Når du ikke længere kan høre en skrattende lyd fra den fine fil, er du ved at være i mål og klar til at vokse.

Voksning af ski

Du behøver ikke vokse helt så ofte, som du sliber dine ski. Men indimellem er det alligevel nødvendigt med den ekstra pleje.

Start altid med en tør og rengjort ski for at sikre længere holdbarhed af dit arbejde.

Varm ski og voks op med et skistrygejern (mors gamle strygejern virker også). Lad voksen dryppe ned på sålen og brug varmen til at få det fordelt godt – husk altid at arbejde i skiens løberetning.

Hvor meget varme, skal du bruge? Hvis det ryger, bliver voksen brændt og strygejernet er for varmt, men hvis det kan holdes stille over voksen i mere end 2 sekunder, er det for koldt.

Lad det tynde lag voks køle af, før du trækker overskydende voks af.

Vi anbefaler Swix Universalvoks. Den er god til den almene skiløber. Vokser du dine ski efter vejrforhold, snetype eller temperatur, skal der naturligvis specialvoks til.

Vi har udvalgt vores favorit produkter til vedligehold af ski. Mangler du noget i sortimentet? Tøv ikke med at kontakte os. Vi hjælper gerne med at skaffe det, du har brug for.